Tips melabur saham koperasi Bank Rakyat? Berbaloi ke? Apa faedah pelaburan saham koperasi bank rakyat ni? Kalau anda nak tahu, melabur di saham koperasi Bank Rakyat merupakan salah satu instrumen […]

Apa itu saham patuh syariah? Baru-baru ini Pakarwang membincangkan tentang pelaburan saham. Kali ini, kami pergi lebih mendalam tentang dunia pelaburan iaitu tentang pelaburan saham patuh syariah ‘Hmm, bukan selalunya […]

Bagaimanakah cara melabur dalam saham?  Ramai yang masih tercari-cari cara melabur dalam saham dan konsisten membuat keuntungan. Baca artikel ini dan Pakar Wang akan bongkar teknik pelaburan dengan saham ini. […]

Apa perbezaan antara zakat dan cukai? Banyak persoalan yang berkaitan tentang ini. Malah, tidak mengejutkan sekiranya ada yang tidak tahu apa perbezaan antara zakat dan cukai. ‘Eh, ada perbezaan eh? […]

Kesan negatif tidak menabung ketika usia muda?  ‘Alah, menabung ni untuk budak-budak je.. kita bukan budak sekolah lagi..’ Anda mempunyai persepsi macam ni? Kalau macam tu, jangan kemana-mana, baca sampai […]

Apakah kesan bahaya hutang melebihi kemampuan kita?  Hutang keliling pinggang nak tidur malam pun tak senang.  Apakah kesan bahaya hutang pada kehidupan anda sebenarnya? Hutang bukan lagi satu fenomena asing […]

Platform terbaik untuk menyimpan wang dengan mudah? Persoalan demi persoalan mula timbul dalam fikiran anda. ‘Bank mana yang banyak bagi dividend ye kalau kita simpan duit?’ ‘Mana yang boleh bagi […]

Faedah mempunyai perancangan kewangan untuk masa depan? Apa tu? Tak pernah dengar pun istilah ‘perancangan kewangan’ ni? Mari kita belajar tentang perancangan kewangan disini. Tak kenal maka tak mesra. Dalam […]

Apa teknik-teknik untuk menjadi pelabur yang berjaya? Sifat pelaburan yang berunsurkan ‘high risk, high return’ membuatkan pengguna berfikir dua kali sebelum menjejakkan kaki ke dunia pelaburan. Pakar Wang kali ini […]

Kesedaran dalam mengetahui kepentingan memiliki insurans masih lagi rendah dalam kalangan masyarakat Malaysia. Ramai lagi masih yang masih was-was dengan fungsi utama insurans sekaligus terlepas daripada peluang mengetahui tentang kepentingan […]