Berita Viral Terkini

Platform terbaik untuk menyimpan wang dengan mudah? Persoalan demi persoalan mula timbul dalam fikiran anda. ‘Bank mana yang banyak bagi dividend ye kalau kita simpan duit?’ ‘Mana yang boleh bagi […]

Faedah mempunyai perancangan kewangan untuk masa depan? Apa tu? Tak pernah dengar pun istilah ‘perancangan kewangan’ ni? Mari kita belajar tentang perancangan kewangan disini. Tak kenal maka tak mesra. Dalam […]

Apa teknik-teknik untuk menjadi pelabur yang berjaya? Sifat pelaburan yang berunsurkan ‘high risk, high return’ membuatkan pengguna berfikir dua kali sebelum menjejakkan kaki ke dunia pelaburan. Pakar Wang kali ini […]

Kesedaran dalam mengetahui kepentingan memiliki insurans masih lagi rendah dalam kalangan masyarakat Malaysia. Ramai lagi masih yang masih was-was dengan fungsi utama insurans sekaligus terlepas daripada peluang mengetahui tentang kepentingan […]

Nak tahu apa tips penggunaan  kad kredit dengan bijak? Apa teknik yang diperlukan? Dengar sahaja ‘kad kredit’ bermacam-macam perkara negatif yang dikaitkan dengan cara penggunaannya. Sebenarnya ianya bergantung kepada cara […]

Keliru bagaimana cara mengenali penipuan skim cepat kaya? Ramai pelabur-pelabur ‘rookie’ yang tertipu dan terjerat dengan skim cepat kaya ini menyesal tak sudah, menangis tak berlagu duit yang dilabur melayang-layang. […]

Kes Scammer di Malaysia. Penipuan kini berleluasa.  Scammer(penipu) kini semakin bijak bila mula menggunakan teknik melibatkan undang-undang. Banyak yang telah berlaku tapi mengapa anda masih lagi menagih pecaya pada golongan […]

Wifi Smart Selangor (WiFiSS) telah merapatkan jurang digital di Selangor. Tapi bagaimana cara untuk sambung ke wifi ini? Pakar Wang berkongsi cara connect wifi selangor percuma ini terus ke smartphone […]

Apakah ada cara bebas hutang dengan mudah? Tiap bulan dapat gaji habis dengan bayar hutang. Sisa yang ada cuma cukup-cukup makan. Tidur malam pasti tak lenakan? Pakar wang kali ini […]